Nem hivatalos oldal

A 25 hetes magzatos időszak

A 25 hetes magzat ultrahangképe

A 25 hetes magzat ultrahangképe

A terhesség igen megterhelő az anyukák számára. A test ilyenkor átalakul, teret adva a magzat kialakulásának. Mindenkinek nagy öröm a terhesség pillanata.

Az élet csodája, amikor meglátják ultrahang felvételen a 25 hetes magzat képeit. Ekkora kicsi már nagyjából harminchárom centiméter hosszú és körülbelül nyolcszáz gramm. Ilyenkor az anyuka még nem érzi tehernek a kicsit, jó formában van, és tele van energiával.

Ilyenkor már lejárt a rosszullétes időszak, viszont nem tud annyit enni a várandós anyuka. Ez azért van, mert a fejlődő baba elnyomja a gyomrot. Ilyenkor érdemes inkább a többszöri étkezésre odafigyelni. A 25 hetes magzat már elég nagy ahhoz, hogy fájdalmakat okozhasson a várandós nőknek.

Ilyenkor el tudja nyomni az idegeket, amik igen fájdalmasak tudnak lenni. Ez ellen több megoldás van. A kemény matracon alvás és a forró vagy jeges pakolás alkalmazása enyhítheti a fájdalmakat. Az emelést mellőzni kell, és kerülni érdemes az olyan mozgásokat, amelyek fokozzák a fájdalmakat. Ezek a tünetek általában csak a terhességi időszak alatt állnak fent.

Print Friendly, PDF & Email