Nem hivatalos oldal

Benzines és elektromos kapálógépek

Benzines kapálógép

A talajművelés szerves részét képezi a növénytermesztésnek. Az egyik leggyakoribb feladat ebben pedig nem más, mint a kapálás. A kapálógép segítségével ez a művelet manapság sokkal könnyebb és gyorsabb, mint évtizedekkel ezelőtt.

A manuális eljárás ugyanis rendkívül fáradságos és időigényes volt, azonban az állandóan fejlődő technika ebbe is korszakalkotó fejlődést hozott. Napjainkban már számos változat megtalálható, mind az üzemanyag felhasználás, mind pedig a teljesítmény szempontjából. Választhatunk a benzines és az elektromos kapálógép típusok közül. A teljesítményt illetően is meglehetősen nagy a felhozatal, mivel nem mindegy, hogy hová milyen gépet használunk.

A kiskertekbe, laza talajhoz elegendő a 4 kapataggal rendelkező, kisebb motorteljesítményű kapálógép, azonban a kötött, agyagos talaj esetén, illetve nagyobb területekhez, szőlőkbe már a 6 kapatag indokolt. Ha megbízható minőségű, profi gépet keres, feltétlenül nézzen körül a denakert.hu webáruházban, ahol biztosan megtalálja az ideális típust!

Print Friendly, PDF & Email