Nem hivatalos oldal

Nagy hatásfokú a turbómaró

Turbómaró

A kinti hideg ellenére, odabent, a jó meleg műhelyben, nagyon sok hasznos munkát el lehet végezni, főleg akkor, ha kifejezetten szeretünk barkácsolni. Amikor valamilyen anyagba, legyen az fa vagy fém, egy adott méretű mélyedést kell kialakítani, akkor a turbómaró gyorsan elő kell kerüljön valamelyik fiókból. Ez a szerszám igen sokoldalú és rengeteg változatban beszerezhető.

Gyakran az iparban alkalmazzák, de a kisebb szereléseknél is hasznos lehet a jelenléte. Voltaképpen a turbómaró nem más, mint egy olyan fúrófej, ami kifejezetten arra lett megtervezve, hogy speciális alakú, méretű mélyedéseket lehessen azzal létrehozni. Annak függvényében, hogy éppen milyen anyagot akarunk kidolgozni a turbómaró többféle lehet.

Minden előképzettség nélkül nem szerencsés alkalmaznunk azt, mert akár komoly sérüléseket okozhat az avatatlan kezekben. Az interneten rengeteg hasznos útmutatót találunk a turbómaró alkalmazásához és kiválasztásához, amennyiben a vásárlás mellett döntenénk. Ha rendszeresen van arra szükségünk, akkor érdemes szettekben gondolkodnunk.

Print Friendly, PDF & Email