Nem hivatalos oldal

Ötletes művek szép szalvétából

Szalvéta

Szalvéta

Előfordult már Önnel, hogy ránézett egy szép, ám igen sérülékeny tárgyra és azt kívánta magában, hogy bárcsak örökké meg lehetne őrizni ennek a dolognak a mostani kinézetét? A szalvéta esetében valósággá válhat a kérése, hiszen a dekupázs segítségével gyönyörű, falra felrakható képek készülhetnek,

a papír segítségül hívásával. De pontosan mi is kell a műalkotás létrehozásához? Először szükség lesz ragasztólakkra, ollóra, ecsetre, illetve egy képkeret alakú gipszre, hogy eredményesen lehessen konzerválni a szalvéta szépségét.

Óvatosan szét kell szedni a termék rétegeit, hiszen csak a legfelső, nagyon vékony részre lesz szükség az alkotás során. Ha ez megvan, akkor le kell kenni ragasztóval vagy lakkal a gipsz képkeretet, majd vigyázva a megfelelő helyre kell tenni a szalvétát.

Egy finom ecset segítségével el kell oszlatni a ráncokat, majd a művet lekenni fedőlakkal és várni a száradásig. Természetesen a képet színesre is lehet festeni, majd jöhet itt is a tartósítás a lakkal. Másnap pedig már fel lehet tenni a falra, a csodaszép szalvéta segítségével elkészített műalkotást, ami akár évszázadokig is képes lesz megőrizni a papír szépségét.

Print Friendly, PDF & Email