Nem hivatalos oldal

A pajzsmirigy betegségek felismerése

Pajzsmirigy

Az emberi szervezet egy komplex rendszer, amiben ha valami meghibásodik, akkor az egy sor újabb kellemetlenséget is magával hoz. Például pajzsmirigy megbetegedése rengetegféle tünettel jár együtt, ezért nehéz felismerni, hogy mi okozza a problémákat.

A pajzsmirigy alulműködés esetén jelentkezhet fáradékonyság, látszólag ok nélküli hízás, hajhullás, száraz bőr, töredezett köröm, míg a túlműködés felgyorsult anyagcserével, keringéssel, szapora szívveréssel és a vérnyomásnak a megnövekedéssel járhat együtt. Ezek a szimptómák nagyon sokféle betegség esetén jelentkezhetnek, így a valós probléma sokáig rejtve maradjanak.

Ezért fontos, hogy mindenki tisztában legyen a pajzsmirigy betegségek tüneteivel és ha gyanakodnak arra, hogy nem megfelelően működik, akkor kivizsgáltassák magukat. A szakik már néhány kérdés megválaszolása után meg fogják tudni mondani, hogy van-e ok az aggodalomra, de egy vérteszt segítségével pontos diagnózist állítanak fel. Addig is a peakshop.hu weboldalon lehet informálódni a pajzsmirigy működés rendellenességeiről.

Print Friendly, PDF & Email