Nem hivatalos oldal

Túrafelszerelés a téli kirándulásokhoz

Túrafelszerelés

Túrafelszerelés

Sokan már nagyon várják a tavaszt, hogy végre kimehessenek a természetbe egyet kirándulni. Persze a természet igazi megszállottjait a rossz idő sem tarthatja vissza egy kis túrázástól. Esőben, hóban, sárban és fagyban is nekivágnak, ha olyan kedvük támad.

Ez azonban csak akkor valósítható meg, ha rendelkezésünkre áll a szükséges túrafelszerelés is. Egy téli kiránduláshoz gyakran teljesen más eszközökre van szükség, mint a nyári kalandokhoz.

Mivel ilyenkor korábban sötétedik, nem árt erős és tartós fényforrásokat is magunkkal vinni az útra. Télen a meleg öltözetről és a kényelmes túrabakancsról sem feledkezhetünk meg. A túrafelszerelés legfontosabb kelléke ilyenkor a hátizsák, amibe minden szükséges holmi elfér.

A többnapos kirándulások során, alvóhelyről is gondoskodni kell. Vannak olyan kiváló hőszigeteléssel rendelkező sátrak és hálózsákok, amelyekkel akár a hóban is tábort verhetünk. A megfelelő túrafelszerelés segítségével, hideg időben is kellemes órákat tölthetünk a természetben, ami télen is sok szépséggel kecsegtet.

Print Friendly, PDF & Email