Ezt a remek készüléket kézi és elektromos formában is beszerezheti a szaküzletekből. A kézi kávédaráló általában kisebb tartállyal rendelkezik. Az őrlést forgókések vagy őrlők végzik. A minőségi darabok kerámia őrlőkövekkel vannak felszerelve.
A szemeket eltérő durvaságúra, finomságúra őrölheti, attól függően, hogy milyen fokozatot állít be. Hatalmas előnye, hogy még nagy sebesség esetén sem melegszik fel a kávé, ellentétben a forgókésekkel. Mindig egyenletes finomságúra őröl. A kávédaráló további jellemzője a teljes aroma megőrzése, valamint a rendkívül hosszú élettartam. Az elektromos variációval rövid idő alatt, erőfeszítés nélkül is nagyobb mennyiségű feketét ledarálhat.
A forgókéses automata berendezések esetében úgy van beállítva a fordulatszám, hogy a pengék ne melegedjenek fel. Az efféle kávédaráló segítségével más összetevők is apríthatóak. Ilyenek például a diófélék, a gyógynövények vagy a fűszerek. Mindkét típus hosszútávon megállja a helyét a mindennapokban. A kávédaráló megvásárlását nem fogja megbánni.