Nem hivatalos oldal

Egészség

A fog implantátum és egyéb részletek

Fogpótlás gyorsan és egyszerűen

Fogpótlás gyorsan és egyszerűen

Az egészségügyi problémák mindenki életében prioritást jelentenek, ez nem vitás. Az egészségnél nincsen fontosabb, hiszen ha azzal gond van, megáll az élet, nem tudunk dolgozni, nincs jó kedvünk, sem étvágyunk.

Noha vannak komolyabb problémák is, mint a fogsorunkkal kapcsolatos ügyek, viszont a fog implantátum is az a jelenség, amiről érdemes tájékozódnunk, hiszen soha nem lehet tudni, mikor lesz szükség rá. Ahogy mindenben, ezen a téren is rengeteg a választék.

Olvasd Tovább

Hogyan segít a Seatone zöldkagyló?

Seatone zöldkagyló

Seatone zöldkagyló

Az évek múlásával és a kor előrehaladásával a legtöbb ember sajnos részesül a csontjait és ízületeit kínzó fájdalomból. Ilyenkor sokan választják a Seatone zöldkagyló fogyasztását, hiszen ez a csodaszer folyamatosan képes megújítani a szervezetet. Mit jelent ez tulajdonképpen? Az Új-zélandi zöldkagyló hatásos segítség az ízületi gyulladás és a porckopás okozta panaszok enyhítésére, ráadásul teszi mindezt mellékhatások nélkül.
Olvasd Tovább

Méhpempő agyserkentéshez és teherbeeséshez

Méhpempő agyserkentéshez és teherbeeséshez

Méhpempő agyserkentéshez és teherbeeséshez

A méhészeti termékek alkalmazása nagyon sokoldalú. A propolisz és a méhkenyér fogyasztása egyaránt hasznos, például a baktériumok elleni küzdelemben, de a méhpempő manapság talán a legfelkapottabb ilyen jellegű természetes anyag. A tiszta méhpempő fokozza az immunrendszer hatékonyságát, ami méhpempő kúra alkalmazásával érhető el. Az immunerősítés melletti egyéb hatásai közül megemlíthető még az agyserkentés is, valamint a teherbeesés esélyét is növelheti, hiszen nagyon jó hatással van a hormonháztartásra.
Olvasd Tovább

Porckopás megelőzése Seatone zöldkagyló segítségével

Porckopás megelőzése Seatone zöldkagyló segítségével

Porckopás megelőzése Seatone zöldkagyló segítségével

A zöldkagyló hatásairól egyre többet lehet hallani, de talán nem sokan tudják, hogy pontosan mire is használható. Mellékhatásoktól mentesen szedhető csonterősítésre, izmok és inak regenerálódására. A Seatone zöldkagyló energiával tölti fel az izomzatot. Reumaellenes hatása miatt egyre többen döntenek a megvásárlása mellett. Az Új-zélandi zöldkagyló glükozamin tartalma kimagasló. Mivel a szervezet nem tudja előállítani, így táplálék útján kell hozzájutni.
Olvasd Tovább

A derékmerevítő jótékony hatása

Derékmerevítő

Az irodai és az egyéb ülőmunkát végző személyeknek sajnos nem ismeretlen jelenség a munkanap végén jelentkező a hát- és derékfájdalom. Minden mozdulatát apró, fájdalmas szisszenések követik? Mondjon nemet a gyötrő kínoknak! A ruha alatt szinte észrevehetetlen derékmerevítő áldásos hatásairól valóban csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, hiszen amellett, hogy csökkenti a fájdalom mértékét és aktivizálja a sérült izmokat, masszírozó hatásának hála, a vérkeringésben is fontos szerepet vállal. Olvasd Tovább

Az inzulinrezisztencia az étkezéstől is függ

Inzulinrezisztencia

Szervezetünk helytelen működése befolyásolja a vércukor szintünket is. Ennek következtében kialakulhat egy furcsa betegség, az inzulinrezisztencia. Sokan talán még nem is hallottak róla, így nem is nagyon tudják, hogy milyen gondokkal jár.

A vércukorszint kordában tartásáért az inzulin a felelős, ami ha a szervezetben túlteng, akkor az inzulin-sejtek „nem jutnak munkához”. A felborult hormonszint végül nemcsak az inzulinrezisztencia okozója, hanem cukorbetegség is kialakulhat.

Olvasd Tovább

A pajzsmirigy betegségek felismerése

Pajzsmirigy

Az emberi szervezet egy komplex rendszer, amiben ha valami meghibásodik, akkor az egy sor újabb kellemetlenséget is magával hoz. Például pajzsmirigy megbetegedése rengetegféle tünettel jár együtt, ezért nehéz felismerni, hogy mi okozza a problémákat.

A pajzsmirigy alulműködés esetén jelentkezhet fáradékonyság, látszólag ok nélküli hízás, hajhullás, száraz bőr, töredezett köröm, míg a túlműködés felgyorsult anyagcserével, keringéssel, szapora szívveréssel és a vérnyomásnak a megnövekedéssel járhat együtt. Ezek a szimptómák nagyon sokféle betegség esetén jelentkezhetnek, így a valós probléma sokáig rejtve maradjanak. Olvasd Tovább

A penészes fal csúnya látvány

Penészes fal

Ez a kellemetlenség leginkább a fürdőszobákban gyakori jelenség, ott a felfelé szálló gőz többnyire a plafonon alakítja ki. Viszont a magas páratartalom jelenléte sok lakás több helyiségében is jelen van, szóval könnyedén kialakulhat a penészes fal. Tehát a probléma kiindulópontja a levegőben található nedvesség. Azonban a párátlanítással is oda kell figyelni, nehogy túlságosan kiszárítsa a levegőt, hiszen az is számos megbetegedést és idegesítő tünetet idézhet elő. Olvasd Tovább

Az izomlazító krémek komoly hatást gyakorolnak

Izomlazító krémek

Az emberi test fizikai erőnléte nagyban függ az izomzat megfelelő állapotától. Számos betegség, sérülés és trauma okozhat különböző izomproblémákat, amelyekre különböző készítmények jelenthetnek hatékony segítséget. Az izomlazító krémek kiválóan használhatóak izomgörcsök, izommerevség és egyéb neurológiai vagy reumatológiai betegségek tüneteinek enyhítése céljából. A merev, bemelegítetlen izom sokkal könnyebben megsérül, ezért sportolóknak kifejezetten javasolt a hasonló készítmények folyamatos használata.

Az izomlazító krémek használatával, sokkal rugalmasabb, terhelhetőbb lesz a kezelt izomcsoport, így kisebb eséllyel fordulhat elő bármilyen izomsérülés edzés közben. A bemelegítés nagyon fontos a sportolás szempontjából. Éppen ezért léteznek, egyrészről a sportolás előtti bemelegítésre szolgáló izomlazító krémek, amelyek tulajdonképpen a bekent bőrterület izgatásával fokozzák a hőmérsékletet. Ezek lehetnek chili vagy fahéj alapanyagúak. Olvasd Tovább

Figyeljünk izomláz elmulasztása helyett a megelőzésre!

Izomláz elmulasztása

Izomláz elmulasztása

Annak, aki sohasem sportolt, nagyon nehéz a rendszeres testmozgást bevezetni a hétköznapjaiba, sőt, még annak is nehézséget okoz, aki csak kihagyott egy rövidebb időt, hiszen ehhez testileg, lelkileg fel kell készülni és hozzá kell szokni. A legnagyobb visszahúzó erő az első nap után jelentkező izomláz szokott lenni, aminek okán azonnal szünnapot adunk magunknak. 

Ugyan az izomláz elmulasztása így a leghatásosabb, vagyis ha pihentetjük, de sokszor ez azt is hordozza magával, hogy teljesen feladjuk. Pedig természetes, hogy a megterhelés tüneteket fog okozni, ez még nem jelenti azt, hogy nem vagyunk alkalmasak a sportra. A profi sportolók is küzdenek néha izomfájdalommal, hiába tanulják évekig, hogy milyen nyújtómozdulatokkal és bemelegítő gyakorlatokkal előzhetik meg. Olvasd Tovább