A nyár utolsó hónapját tapossuk, közeleg az ősz, így az immunerősítők ideje. A hűvös beköszöntével újra a családi asztalokra kerül a méz. Milyet válasszunk? Hozzáértők hangsúlyozzák, hogy a termelői méz a legjobb választás. Miben más a társaitól?
A legfőbb szempont, hogy adalékoktól, antibiotikumoktól és vegyszerektől mentes, egészséges. A termelői méz ellenőrzött méhlegelőkről származik. Ismertetőjelei a magyar termelői mézes üveg és zárszalag. Hazánkban a legnépszerűbb az akácméz, ami lágy, kevésbé savas, jellegzetes akácvirág illatú. Csonterősítő, izomlazító hatása van és regenerálja a májat. Közkedvelt a hársméz is, ami az édessége mellett, pikáns fűszerezést ad az ételeknek, italoknak, emellett szabályozza a szívműködést, görcsoldó és idegerősítő hatású.
Szintén dobogós a napraforgó krémméz, mert jó hatással van a koleszterinre, felveszi a harcot az érelmeszesedés ellen. A jó minőségű termelői méz magasabb árral rendelkezik. Ez a tényező is segítségünkre lehet, hogy ne a hamisított társait emeljük le a polcokról.