Ma már nagyon sok módszer van a különféle vírusok elterjedésének, szaporodásának megelőzésére, erre pedig a vízüzemek is odafigyelnek, hogy a lakosságot ellátó vízhálózat teljesen baktériummentes legyen. A klórozott víz éppen ezért kifejezetten alkalmas arra, hogy az emberek ezzel tisztálkodjanak, és ha kellő szűrőrendszerük van a háztartásban, akkor még mindennapi fogyasztásra is alkalmas.
A Harvard Egyetem tudósai megállapították, hogy a klórozott víz folyamatos fogyasztói körében kis mértékben megnövekedett a végbél- és a húgyhólyagrák kialakulásának esélye. Természetesen ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ha iszunk egy pohárral belőle, akkor nálunk is előfordulhat.
A klórozott víz tulajdonképpen a megfelelő szűrőberendezéssel teljesen egészségessé tehető. A víz klórszintje függ attól, hogy az adott vízszolgáltató milyen más tisztítási módszereket alkalmaz még, és attól is, hogy a felhasznált folyadék mennyire szennyezett. A klórozott víz által okozott betegségek előfordulása igencsak alacsony, de ha a háztartásban van egy megfelelő vízszűrő szerkezet, akkor a csapvizet is bátran lehet fogyasztani.