Nem hivatalos oldal

Ilyen a biztonságos gyerek szekrény

Gyerek szekrény

Ha a szülő gyermekbútort akar venni a szeme fényének, akkor bizonyos dolgokra nagyon oda kell figyeljen, hogy az eredmény tényleg maradéktalanul megfeleljen. Az a gyerek szekrény fog beválni, amelyik semmilyen módon nem veszélyezteti a gyerkőc épségét, még akkor sem, ha a kicsi véletlenül neki szalad.

Manapság a profi gyártók csakis olyan gyerek szekrény modelleket dobnak piacra, amelyeknek az élei eldolgozottak, lekerekítettek. Illetve arra is odafigyelnek, hogy a mozgó részek, akárcsak az ajtók, szintén ne okozhassanak sérülést. Biztonsági szempontból ilyen kell legyen az ideális gyerek szekrény. A szülő arról sem feledkezhet meg, hogy a kellék mindig stabilan kell álljon, hogy a gyerkőc sehogy se tudja magára húzni.

Még akkor is egy helyben kell maradjon a gyerek szekrény, amikor a rosszcsont valami ok miatt, gyakran egy játékból kifolyólag, felmászik arra. Ekkor nem csupán a stabilitás fontos, hanem az is, hogy az ajtó vagy polc, amibe kapaszkodik, nem törhet le. Egy efféle gyerek szekrény biztos, hogy semmiféle gondot nem okoz, és több év múlva is bebizonyítja, hogy jó választás volt.

Print Friendly, PDF & Email