Nem hivatalos oldal

Átfolyós vízmelegítő a vízpazarlás ellen

Takarékos vízhasználat

Takarékos vízhasználat

Nehéz lenne megmondani, hogy 2019-ben hol tartunk valójában, ami a Föld élhetőségét illeti. Születnek borús, illetve nagyon borús közeljövőt hirdető cikkek, tanulmányok. Akárhogy is lesz, mi mindnyájan alakítjuk itt és most. Az édesvíz készletek végesek, ezért érdemes vigyázni rájuk, tehát nem szabad pazarolni.

A pazarlás ellen az egyik nagyon jó fegyver az átfolyós vízmelegítő. Biztos mindenki ismeri azt a szituációt, amikor szeretné meleg vízben megmosni a kezét, de akár 10-20 másodpercet is várni kell arra, hogy a hideg vagy langyos víz helyett, meleg kezdjen csordogálni.

Talán nem kell nagyon magyarázni, de amit ezen idő alatt kiengedtünk, az pocsékolás volt. Lehet, hogy nagyon demagógnak hat a gondolat, de igaz: ami egy-egy ilyen kézmosás során értelmetlenül elfolyik, azért konkrétan imádkoznak emberek a világ egy másik pontján.

Ténykérdés, hogy amit mi nem engedünk félre, az nekik nem segít, de lokálisan sokat számít. Ha csak egy kicsit is fontosnak érzi a vízkészletek védelmét, szereljen fel átfolyós vízmelegítőt!

Print Friendly, PDF & Email