A fésűkagyló páratlan ízélményt garantál

fésűkagyló
fésűkagyló

Tudta, hogy létezik egy olyan tengeri ételkülönlegesség, amit az ókori időkben szerelmi szimbólumként, a középkorban európai zarándokok jeleként tartottak számon? Ez nem más, mint a Szent Jakab-kagylónak is nevezett gasztronómiai kuriózum, a fésűkagyló, ami enyhén édeskés, diós ízével, minden bizonnyal páratlan kulináris élményben részesíti az újdonságra vágyó ínyenceket és nem csupán őket.

A fésűkagylónak két része is fogyasztható: a puha, fehér húsa és a karakteresebb ízű, narancssárga része, ami nemcsak önmagában, hanem szószok „felturbózásához” is kitűnő választás.

Ez a különleges kagylófajta veszélyeztetett fajnak számít, ezért a halászata, francia kezdeményezésre, szigorú feltételekhez kötött.

Azonban, ha lehetőségünk adódik rá, feltétlenül érdemes kipróbálnunk, hiszen a fésűkagyló nemcsak finom, hanem magas vitamin- és ásványi anyag tartalmának, valamint a benne megtalálható Omega-3 zsírsavnak köszönhetően, rendkívül egészséges táplálék. Az iztenger.hu honlapon további érdekességeket tudhatunk meg a vízi világ e csodálatos ajándékáról.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás